Achtergrondinformatie

Drs. Eveline Karelse

 

Eerst de studie…

In 1991 studeerde ik af aan zowel de Universiteit van Utrecht (Nederlandse Taal- en Letterkunde), als aan de Hogeschool Rotterdam (1e graads leraarsbevoegdheid).

Daarna…

verhuisde ik naar Parijs en ging er als taaltrainer aan de slag. Vanaf dat moment raakte ik betrokken bij uiteenlopende projecten met als rode draad taal en gedrag.
Na Parijs volgde Londen waar de vraag naar maatwerktrainingen groot was. Opdrachtgevers van taaltrainingen, culturele briefings en trainingen van klantendienstpersoneel waren bijvoorbeeld British Airways, Eurostar, L’Oréal en het Ministry of Defence. Daarnaast was ik lid van het ontwikkelteam van de MA Translation van de London Metropolitan University.
Door zelf trainingen en studiemateriaal te ontwikkelen ontdekte ik mijn kracht als ontwikkelaar en trainer.

Terug in Nederland…

werkte ik als docent Nederlands op een middelbare school en vervolgens als afdelingsleider havo/vwo. Ik was initiator en co-ontwikkelaar van een 6-jarige havo leerroute. Wat een geweldig leuke en leerzame tijd was dit!

Maar ik ben een geboren freelancer, dus…

sinds 2012 zet ik vanuit mijn bedrijf maatwerktrainingen op voor scholen. Het primaire proces waar het mij steeds om gaat is de werkvloer, want de leerlingen en studenten zijn immers de ‘koekjes die we bakken’. Een positief samenwerkend docententeam hoort daarbij en goed lesmateriaal.
Vandaar dat ik ook werk als ontwikkelaar en auteur voor o.a. uitgeverij Malmberg, Noordhoff en Blink.

Aan Saxion Hogeschool geef ik les aan de studenten van de verkorte tweedegraadsopleiding Nederlands. Tijdens de colleges gaat het om wat je lesgeeft en hoe je dat doet.

“Bedankt voor deze module, Eveline. Door jouw opgetogenheid over de lesstof heb ik met enthousiasme nieuwe lessen gemaakt en de leerlingen vonden het leuk en interessant. Kortom, het vuurtje is gaan branden!”

Vincent

“Ontzettend bedankt voor de workshop Eveline, ik vond je erg inspirerend. Je was altijd positief, altijd in voor vragen, vond niets te gek. Ik ben blij dat we kritisch mochten zijn.”

Anneke

“Jouw authenticiteit is hartverwarmend. Ik neem vooral de bezieling mee. Topper!!! Groeten, Bianca“

Bianca

“Dank Eveline! Voor je supercolleges! Ik keek vaak online, heerlijk rustig op zolder. Als het een sombere dag was, straalde het zonnetje door het scherm heen :)”

Rolf

Ik houd van een mix van activiteiten, dus ik ben ook weleens…

waarnemende afdelingsleider in het voortgezet onderwijs. Dit levert frisse inzichten op over wat er speelt in de scholen. Als begeleider van primaire processen in lerende teams kan ik deze input goed gebruiken om nog beter maatwerk te verlenen op de werkvloer. Het is bovendien prettig om met leerlingen aan de slag te gaan en weer eventjes ‘deel van het geheel’ te zijn.

Als coach begeleid ik teams op scholen, zoals binnen het traject Havo van de toekomst. Docenten zoeken hun weg met eigen leervragen op onderwijskundig gebied.
Ik ondersteun leerteams of individuele leerkrachten graag met mijn opgebouwde kennis en werkervaring.

Boeken & Publicaties

Co-writer en mede-ontwikkelaar van educatieve uitgaven, zoals

All right engels voor de bovenbouw

Malmberg

ALL RIGHT!
Engels voor de bovenbouw
vmbo gt – textbook 3

Malmberg

Ta!ent
Nederlands
vmbo b – leerboek 3

Noordhoff Uitgevers

Stepping Stones
Engels
vmbo kgt – text/workbook 1

Blink

Blink
Nederlands
Bovenbouw havo en vwo

Maak een afspraak

Contact

Telefoon

+31 (0)6 12 59 49 07

E-mail

evelinekarelse@gmail.com 

Adres

Gevestigd in Epse, Gelderland